tekening

 

Openingstijden Zonnegroep

ma tm vrij van 7.30-18.00

Na 13.00 uur worden de Sterrengroep en Zonnegroep samen gevoegd.

ochtend: 7.30-13.00

middag: 13.00-18.00


 

peutergroepen Zonnegroep en Morgenzon

Welkom op de De Zonnegroep, locatie Morgenster, Tengnagelshoek

De zonnegroep is een peutergroep voor kinderen vanaf ongeveer 2,6 jaar. Mocht uw kind al op de Sterrengroep hebben gespeeld, dan stroomt uw kind, in de ochtend, door naar de Zonnegroep met de leeftijd van 2 jaar en 6 maanden.  Dit ter voorbereiding op de basisschool. In de middag spelen ze weer gewoon op de Sterregroep mocht u een hele dag opvang wensen voor uw peuter.


Kinderen, ouders en pedagogisch medewerksters beginnen altijd samen en zingen liedjes in de kring. Daarna zwaaien de kinderen hun ouders uit. 

De kinderen kunnen vrij spelen spelen. De kinderen spelen met elkaar en naast elkaar. Onder het spelen zingen we veel. Regelmatig  bakken we broodjes met de kinderen.

Ook eten en drinken we gezamenlijk.In de Zonnegroep (peuters) eten we samen fruit en een boterham met verschillende soorten biologisch beleg en drinken we appeldiksap. u hoeft dus zelf geen eten en drinken mee te geven!

Graag wel zelf zorg dragen voor de luiers van uw kind. Luiers worden bij ons niet verstrekt.

Als het weer het toelaat gaan de kinderen naar de tuin om te spelen in de zandbak en te schommelen. Soms maken we een kleine wandeling door de prachtige schooltuin van onze buren.

Als het minder goed weer is tekenen, schilderen of plakken we aan de grote tafel.
We sluiten de ochtend af op de plek waar we de dag begonnen met een verhaaltje of liedje.

Liedjes begeleiden de verschillende activiteiten. Ook zingen we liedjes die horen bij het jaargetijde en bij de feesten die we door het jaar heen vieren.

Ouders
We praten regelmatig over de ontwikkeling van de kinderen. Wanneer u dat wenst plannen we een afspraak. Uiteraard houden we rekening met de urgentie van uw vraag.

We nodigen u uit bij de feesten die we door het jaar heen in de peutergroep vieren. Meestal aan het eind van de ochtend of middag. Ongeveer twee keer per jaar organiseren we een ouderavond. Soms bespreken we een bepaald onderwerp. Vaak maken we iets voor een van de feesten.

OR

De ouderraad ondersteunt de pedagogisch medewerkster en is een schakel tussen hen en de ouders. Ook heeft de ouderraad enkele malen per jaar overleg met de directeur van de Morgenster en geeft indien nodig adviezen. 

 

De Morgenzon, lokatie Vrije school De Zonnewende, Valckstraat

 

De Morgenzon is een nieuwe lokatie die dit jaar in september 2018 geopend is. De Morgenzon is een peutergroep gevestigd in Vrije School de Zonnewende aan de Valcstraat in Zutphen. Deze peutergroep is voor peuters in de leeftijd van 2 jaar en 6 maanden tot 4 jaar. De Morgenzon heeft elke dinsdag en donderdag een peutergroep van 8.30-12.30 uur. Voor deze groep hebben wij de verplichting beide dagen af te nemen omdat wij van mening zijn dat 2 ochtenden een minimale afname is voor een kind om goed te kunnen wennen en aarden. 

Inschrijven voor deze groep kan via het algemene inschrijf formulier. Graag bij opmerkingen even vermelden dat het om de Morgenzon gaat.